Bize Ulaşın  |   English





ANASAYFA  |  KURUMSAL  |  ÜRÜNLERİMİZ  |  FUARLAR  |  KABLO KANALI  |  REFERANSLAR  |  İLETİŞİM  
HABERLER & DUYURULAR
 
» Bu Bölüm Güncelleniyor...
 KABLO KANALI BLOG

Kablo Kanalı...
 

GALAKSİ ELK.ELKTR.MET TAAH.İTH.İHR.SAN.VE TİC.L...

 
 KABLO KANALI İLE İLGİLİ TÜM BİLGİLER BURADA... « Geri Dön
 
Kablo Kanalı (12.06.2010)
 

GALAKSİ ELK.ELKTR.MET TAAH.İTH.İHR.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.
(GALKAN) KABLO TAŞIMA SİSTEMLERİ
(GALKAN) kablo kanalları,kablo merdivenleri ve aksesuarları geniş ve küçük çaplı tüm projelerde esneklik sağlayıcı seçenekler sunmaktadır.
Elektrik enerjisinin taşımasında kullanılan (GALKAN) kablo kanalları ve kablo merdivenleri bina teknolojisine uyum göstermekte ve montaj sonrasında esnek bir görüntünün yanı sıra maliyeti de düşürmektedir.
(GALKAN) Kablo kanalları ve kablo merdivenleri hastaneler, stadyumlar, okullar, santraller,elektrik dağıtım şebekelerinde ,trafoların v.b. kablo çekimlerinde kullanılmaktadır.
Nerede kablo ile elektrik enerjisi taşınacak ise (GALKAN) Kablo kanalları, kablo merdivenleri ve aksesuarları kullanılır.
 (GALKAN) kablo kanalları geniş stok ve zamanında teslimat ile her zaman müşterilerinin hizmetinde olmaktan gurur duymaktadır.
TEKNİK AÇIKLAMALAR
(GALKAN) Kablo kanal ve kablo merdiven sistemlerinden size en uygun malzemeyi  seçmek için firmamız mühendisleri size yardıma her zaman hazırdır,
Aşağıda sunacağımız öneriler amacınıza uygun seçim yapmanızı sağlayacaktır.
1-Kablo tipi ve kablo ağırlığı,
2-Destek aralığı,
3-Çevre koşulları,
4-Montaj şekli,
5-Kablo kanal ve kablo merdiveni tesisatının görünümü
Güç kabloları yük altında ısınır bu ısının oradan çabuk atılması için kablo kanal sistemlerinde uygun değerde havalandırma  deliklerinin bulunması gereklidir.Kabloların  kablo kanalı ve kablo merdivenlerinin üzerine serilmesinde bir kablo boşluğu bırakılarak serilmeli ve klipslerle kablo kanal ve kablo merdivenlerine sabitlenmelidir,aksi taktirde yüksek kısa devre akımlarında kablolarda olumsuz şartlar oluşabilir. 
Güç ve zayıf akım tesisatları birbirinden ayrılmalı eğer aynı kablo kanalı ve kablo merdiveni üzerinde taşınacak ise seperatörlerle ayrılmalı ve kablo kanalı kapakları ile kapatılarak topraklanmalıdır.
 (GALKAN) kablo kanallarının seçiminde kullanılacağı hava şartları ve bölge önemlidir,mühendislerimize bölge ve hava şartlarını bildirdiğinizde sisteminize uygun kaplamalı kablo taşıma sistemi önerilecektir,
(GALKAN) GALAKSİ kablo taşıma sistemleri TS 914’e uygun sıcak daldırma galvanizleme metodu ve TS 822 ‘ye uygun hazır sıcak galvanizleme (pregalvanizli) ve ayrıca toz boyalı olarak ta üretim yapmaktadır,
Deniz aşırı bölgelerde ve aşırı nemli tesislerde TS 914’e uygun sıcak daldırma galvanizleme metodu ile imalatı tamamlanmış(GALKAN) GALAKSİ kablo kanalları ,kablo merdivenleri ve aksesuarları kullanılmalıdır,korozyona karşı direnç arttırılmak  için galvaniz üzeri boyama seçeneği de ayrıca düşünülmelidir.  
(GALKAN) GALAKSİ kablo kanalı,kablo merdiveni ve aksesuarlarını kullanırken dikkat edilecek birkaç önemli  hususlar
-Konsol aralığının 1,50 mt aşmaması,
-Yapıya uygun çelik dübel seçimi,
-Sistemi bilen uzmanlarca montajın yapılması,
-Sistemin mutlaka topraklanması,
-Kablo kanalı ve kablo merdivenlerini aşırı kablo yükü ile yüklenmemelidir.Standardın ön gördüğü yükün dışına çıkılmamalıdır.
-Sistemin yalnızca kablo taşıma amaçlı kullanılması,
-Montaj esnasında sisteme uygun montaj eldiveni kullanılması,
-(GALKAN) GALAKSİ kablo kanalı ve kablo merdivenlerinde kullanılan ek yerlerinin ve konsollarının eksiksiz cıvata ve flanşlı somunla ile sabitlenmesi,
- (GALKAN) GALAKSİ kablo kanalı ve kablo merdiveni montajında k.kanallarının ve k.merdivenlerinin kesilmesinde kesik yerlerinin mutlaka %90 çinko esaslı boya ile boyanması,
-(GALKAN) GALAKSİ kablo kanalı ve kablo merdiveni montajında mutlaka (GALKAN) GALAKSİ aksesuarları kullanılmalıdır.


 
Gönderen : Muzaffer BİÇER